Laadpaal offerte aanvragen, wat komt er bij kijken?

 

Vraag je een laadpaal offerte aan, dan komen er nogal wat vragen op je af. Daarom is het handig om van tevoren al goed na te denken over jouw situatie. Gaat het om een laadpaal bij je woning of bij je werkplek? Wat is de maximum laadcapaciteit van je auto? En zo zijn er nog heel wat meer vragen. We helpen je graag op weg en zetten op een rij welke informatie leveranciers meestal nodig hebben, wanneer je een laadpaal offerte aanvraagt.

Particuliere of zakelijke laadpaal offerte?

Een eerste belangrijke vraag is of je een laadpaal voor thuis wilt, of voor zakelijk gebruik. Bij zakelijk gebruik kun je denken aan een laadpaal bij je eigen werkplek, maar het kan ook een laadpaal voor gebruik van meerdere auto’s zijn, zoals in een parkeergarage, bij een appartementencomplex, een kantoorpand et cetera.

Waar laat je jouw laadpaal installeren?

Op wat voor terrein moet de laadpaal komen? Is dat bijvoorbeeld bij jou thuis? Dat kan prima als je een koopwoning hebt en je ook de eigenaar bent van de grond tussen de meterkast en de plek waar de paal moet komen. Een leverancier mag een laadpaal namelijk alleen installeren met toestemming van de eigenaar van de grond. Woon je in een huurwoning, of gaat het bijvoorbeeld om een bedrijventerrein dat je huurt? Dan moet de eigenaar van de grond toestemming geven.

Box aan de muur of een losstaande laadpaal?

Nog een keuze waar je van tevoren goed over na moet denken is of je een staande laadpaal wil, of een laadinstallatie in de vorm van een box aan de muur. Bij bedrijven bijvoorbeeld, is het vaak handig laadpalen bij parkeerplaatsen te installeren. Bij een installatie thuis speelt vaak de plek van de meterkast mee. Moet je bijvoorbeeld door meerdere muren of een erg dikke muur, dan is het vaak handiger te kiezen voor een staande laadpaal, die verbonden is met je meterkast door de kruipruimte.

laadpaal - offerte - aanvragen

Soms heb je geen keuze en moet je door een specifieke situatie noodgedwongen voor een laadpaal kiezen of juist voor een box aan de muur. Kan in jouw situatie allebei, laat dan ook je persoonlijke smaak meespelen. Misschien vind je een laadpaal gewoon mooier staan, of juist een box aan de muur. Ook op het gebied van stijl valt er steeds meer te kiezen in de uitvoering van laadpalen en -boxen.

Laadpaal offerte voor een specifiek merk en type auto?

Veel laadpalen zijn geschikt voor meerdere automerken en types, en vaak zelfs voor alle. Dat is echter niet altijd zo, dus het is verstandig te checken of de laadpaal waarvoor je een offerte aanvraagt voor jouw auto geschikt is, of in het geval van een bedrijfslaadpaal: of deze voor alle auto’s geschikt is. De achtergrond hiervan is dat de maximum laadcapaciteit per auto verschilt. Bij de ene auto is dat 11 kW, bij een ander 22 kW en zo zijn er nog veel meer verschillen. De laadpaal moet natuurlijk wel de capaciteit van jouw auto aankunnen.

Installatie- en meterkast werkzaamheden

Nog een belangrijk punt is hoeveel moeite het kost om de laadpaal te plaatsen. Zijn graafwerkzaamheden noodzakelijk bijvoorbeeld? Zo ja, hoe ver en hoe diep? Zit de meterkast in de buurt van de plek waar de laadpaal moet komen?

Wat voor type meterkast heb je? Vaak vragen aanbieders van laadpalen foto’s van je meterkast bij een offerteaanvraag. Het is namelijk gebruikelijk om voor de laadpaal een aparte groep op de meterkast aan te brengen.

Is elektrisch laden goedkoper dan benzine?

Bereid je laadpaal offerteaanvraag goed voor, dan verloopt het proces sneller. Laadpalen zijn gewild, want rij je elektrisch, dan is een eigen laadpaal doorgaans het goedkoopst. Bij publieke laadpalen en snelladers ben je namelijk vrijwel altijd een stuk duurder uit. Maar hoe verhouden de kosten van de stroom voor je auto zich tot de kosten voor de brandstof van een gelijkwaardige benzineauto? Uit cijfers van de ANWB blijkt dat, of je nu thuis oplaadt of ergens anders, je gemiddeld altijd goedkoper uit bent met het opladen van een elektrische auto dan met brandstof tanken voor een vergelijkbare klasse benzineauto.

Vraag een laadpaal hieronder aan

Laadpalen flow - Nederland Sol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *