Wat is de beste laadpaal voor de Polestar 2?

polestar 2 image

De Polestar 2 is populair in Nederland. Van dit tweede model van de Zweedse maker van elektrische auto’s Polestar zijn duizenden exemplaren verkocht in ons land. En dat terwijl Polestar voor autobegrippen een zeer jong merk is, de eerste Polestar kwam op de markt in 2015. De Polestar 2 is een 5-deurs hatchback. Naast het gestroomlijnde uiterlijk valt ook het high-end afgewerkte interieur op. Hoe zit het met de rijprestaties van de Polestar 2? Wat zijn de laadspecificaties en wat is de beste laadpaal voor de Polar 2 voor thuis? 

De prestaties op de weg van de Polestar 2

Is de Polestar 2 volledig opgeladen, dan heeft deze auto een actieradius van 395 tot 483 kilometer. De actieradius die je er in de praktijk precies mee haalt, hangt af van onder andere je rijstijl, de weersomstandigheden en of je bijvoorbeeld in de stad of op de snelweg rijdt. Zo kan ’s winters het bereik wat minder zijn en ’s zomers juist wat meer.

Het vermogen van de Polestar 2 is een indrukwekkende 300 kW (408 pk). De topsnelheid ligt op maar liefst 205 kilometer per uur. Ook met de accucapaciteit van deze Zweedse elektrische auto zit het goed. Het gaat om een Lithium-ion batterij met een capaciteit van 78 kWh, waarvan 75 bruikbaar.

Het energieverbruik van de Polestar 2

Het energieverbruik van de Polestar ligt gemiddeld tussen de 155 Wh/km en de 190 Wh/km. In de praktijk kan het net even anders zijn, afhankelijk van weersomstandigheden en rijgedrag. Rij je bijvoorbeeld in stadsverkeer in de winter, dan kom je uit op ongeveer 190 Wh/km. Op de snelweg in de winter is dat wat meer: zo’n 260 Wh/km. In het stadsverkeer in de zomer kom je juist veel lager uit: rond de 130 Wh/km, en op de snelweg in de zomer rond de 200 Wh/km.

Wat zijn de specificaties aan de laadpaal van een Polestar 2?

De laadpoort zit bij de Polestar 2 aan de linkerzijde achter. Het normale laadvermogen is 11 kW AC. De laadsnelheid van de auto in kilometers is 49 kilometer per uur. Het volledig opladen van de Polestar 2 kost bij normaal opladen 8 uur en 15 minuten.

Wat zijn de laadspecificaties voor een Polestar 2 bij snelladen?

De snelllaadpoort zit bij de Polestar 2 net als de gewone laadpoort aan de linkerzijde achter. Het maximale snellaadvermogen is 149 kW DC. Snelladen duurt bij de Polestar 2 slechts 31 minuten. De snellaadsnelheid van de Polestar 2 in kilometers uitgedrukt is 530 kilometer per uur.

Beste laadpaal voor de Polestar 2: 3 mogelijkheden

Heb jij een Polestar 2 of overweeg je er een te kopen en wil je de auto thuis kunnen opladen? Je wilt natuurlijk wel de laadpaal die het beste bij de specificaties van jouw auto past. Wat is nu de beste laadpaal voor de Polestar 2? Onder andere de volgende drie laadpalen zijn een goede keuze: 

De EV Box Elvi laadpaal voor de Polestar 2

EVBox-Elvi-min

Het EV Box Elvi assortiment biedt een variant met een vaste laadkabel, of met alleen een type 2-stopcontact voor gebruik met een eigen laadkabel. De Polestar 2 ondersteunt een normaal laadvermogen van maximaal 11 kW.

Kies je voor de Elvi dan heb je een laadpaal die kan laden met dit vermogen. Dit vereist wel minimaal een 3-fase huisaansluiting (16 ampère). Met een 3-fase laadstation heb je een zeer geschikte installatie die goed aansluit op het maximale vermogen, op de laadpaal voor de Polestar 2. De laadsnelheid kan dan wel oplopen tot 55 km per uur.

BusinessLine

EVBox businessline

Gaat het om een laadpaal voor zakelijk gebruik, dan is de BusinessLine 2 x 11 kW (16A) lader een goede optie. De BusinessLine beschikt over een dubbel 11 kW oplaadpunt. Daarmee heb je een laadpaal waaraan je alle op dit moment bekende elektrische auto’s kunt opladen.

Wallbox Pulsar Plus

De Wallbox Pulsar Plus is een derde geschikte laadpaal voor de Polestar 2. De laadpaal van Wallbox is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder een 11 kW-uitvoering en dat is perfect voor de Polestar 2. De Wallbox Pulsar Plus beschikt over Wifi en Bluetooth connectiviteit en biedt ook de mogelijkheid van dynamic load balancing.