Wat is de beste laadpaal voor de Volkswagen ID.5 Pro?

volkswagen id5 pro image

Volkswagen combineert in de ID.5 de krachtige uitstraling van een SUV met het meer sierlijke uiterlijk van een coupé. Aan de buitenkant van de auto vallen de vloeiende lijnen op, die zorgen voor een goede aerodynamica. Dat draagt niet alleen bij aan een stijlvol uiterlijk, maar ook aan efficiënter stroomverbruik en dus aan een grotere actieradius.

De binnenzijde biedt ruimte en comfort, met bijvoorbeeld de mogelijkheid om de achtergrondverlichting aan te passen: er zijn 10 verschillende kleuren beschikbaar. Navigeren en entertainment, zoals muziek afspelen, gaat via het 12 inch scherm. Bediening van de knoppen is handmatig mogelijk, maar ook met je eigen stemgeluid aan te sturen.

De rijprestaties van de Volkswagen ID.5 Pro

De Volkswagen ID.5 Pro heeft – na volledig opladen – een actieradius van ongeveer 516 kilometer. Dit is een gemiddelde, want in de praktijk kan de actieradius variëren. De snelheid, de weg- en weersomstandigheden en ook extra uitrusting en bagage kan allemaal van invloed zijn.

Rij je bijvoorbeeld in het stadsverkeer in de winter, dan is de actieradius zo’n 420 kilometer. De gunstigste omstandigheid voor een hoge actieradius is rijden in de stad in de zomer: een actieradius van rond de 620 kilometer is dan mogelijk. De kortste actieradius heb je met de ID.5 op de snelweg, in winterse omstandigheden: zo’n 310 kilometer.

Met de ID.5 Pro accelereer je in 10.4 seconden naar de 100 kilometer per uur. De topsnelheid is 160 kilometer per uur. Het totale vermogen is 128 kW, dat is omgerekend naar paardenkrachten 174 pk.

Energieverbruik van de Volkswagen ID.5 Pro

De Volkswagen ID.5 Pro stoot bij het rijden geen CO2 uit. Net als de rijprestaties verschilt het energieverbruik naar omstandigheden: het kan uiteenlopen van 124 tot 248 Wh/km. Zo verbruikt de auto op de snelweg in de winter 248 Wh/km, terwijl dat in het stadsverkeer in de zomer precies de helft is: 124 Wh/km. Neem je het gemiddelde verbruik van de ID.5, dan is dat vergelijkbaar met een benzineauto die op 2 liter benzine 100 kilometer rijdt.

Wat zijn de laadspecificaties van de Volkswagen ID.5 Pro?

De Volkswagen ID.5 heeft aan de rechterzijde, achter een Type 2 laadaansluiting. Hoe snel de auto oplaadt hangt af van het laadpunt. Bij een e-fase 16A laadpunt bijvoorbeeld, met een laadvermogen van 11 kW AC is de laadtijd ruim 12 uur. Omgerekend in kilometers is dat een laadsnelheid van 52 km/h.

Wat zijn de specificaties van de Volkswagen ID.5 Pro bij snelladen?

Ook de CCS snellaadaansluiting zit bij de Volkswagen ID.5 Pro aan de rechterzijde achter. Het maximale snellaadvermogen is 135 kW DC en daarmee duurt het snelladen slechts zo’n 26 minuten. In kilometers uitgedrukt is dat 540 kilometer per uur.

Hoe kies je de beste laadpaal om een Volkswagen ID.5 Pro thuis op te laden?

Bij de keuze voor een laadpaal voor de Volkswagen ID.5 Pro is het belangrijk te letten op het laadvermogen. Tegenwoordig is de keuze echter groot en er zijn tientallen laadpalen geschikt voor de ID.5 Pro. Laat daarom bij je keuze ook je eigen eisen en wensen meewegen: vaste kabel of niet, wel of geen Load Balancing mogelijkheden, simlockvrij of vast abonnement et cetera.

Drie laadpaal tips voor de Volkswagen ID.5 Pro

Wat is nu de beste laadpaal voor thuis, als je een Volkswagen ID.5 Pro op wilt laden? We geven drie tips:

 

Wallbox Pulsar Plus

De Wallbox Pulsar Plus 22 kW is voorzien van wifi, Bluetooth en nog meer slimme functionaliteit. Het laadvermogen van het apparaat kun je instellen zodat het overeenkomt met de boordlader van de accu in je auto. De Wallbox Pulsar Plus ondersteunt zowel 1-fase als 3-fase aansluitingen. Verder is het apparaat uitbreidbaar met Dynamic Load Balancing.

De Eve Single Pro-line van Alfen

De Eve Single Pro-line van Alfen zit in een compacte, moderne behuizing die je aan de muur of op een paal kunt laten monteren. De geïntegreerde RFID-lezer ondersteunt gebruikersidentificatie. De MID-meter in het apparaat maakt financiële afwikkeling mogelijk. Dynamic Load Balancing is mogelijk als uitbreiding. De Eve Single Pro-Line is simlockvrij, dus je hebt een vrije keuze uit laaddiensten.

EV Box Livo

Het handige en onderscheidende van de EV Box Livo is het slimme ontwerp: onderdelen vervangen gaat bijvoorbeeld erg makkelijk met een click-on functie. Het Livo laadstation is makkelijk instelbaar en je kunt kiezen voor vrijwel elk gewenst laadvermogen. 

De EV Box Livo is een prima keuze als laadpaal voor de Volkswagen ID.5 Pro. Het apparaat is compact en kun je zowel op een paal als aan de muur plaatsen. Je bedient het apparaat gemakkelijk met de bijbehorende app, die je kunt installeren op je mobiele telefoon of tablet. De EV Box Livo is een nieuwe versie Laadpaal van EVBox.