Wat is de beste laadpaal voor de Renault Twingo E-Tech?

renault twingo e-tech imag

De Twingo E-Tech is een compacte elektrische auto van het Franse merk Renault. Met een lengte van 3,615 meter en een breedte van 1,425 is de auto geknipt voor het stadsverkeer. Niet alleen door het compacte formaat, maar ook door de wendbaarheid. De E-Tech heeft maar een kleine draaicirkel, door de ver uitslaande voorwielen. Daardoor parkeer je makkelijker in, ook in krappe parkeergarages. De Twingo E-Tech is verkrijgbaar in vier uitvoeringen: Authentic, Equilibre, Techo en de Série Limitée Urban Night.

Zoals alle elektrische auto’s, is de Renault Twingo E-Tech een automaat. De E-Tech biedt echter meer mogelijkheden dan de gebruikelijke standaardpositie ‘D’. Je kunt kiezen uit 3 niveaus. Elk niveau staat voor een andere mate van energieterugwinning bij het afremmen. Kies je bijvoorbeeld voor B3, dan hoef je het rempedaal minder te gebruiken. Laat je het gaspedaal los, dan remt de auto regeneratief af. Om te remmen hoef je dan nog maar een klein tikje op het rempedaal te geven.

De rijprestaties van de Renault Twingo E-Tech

De actieradius van een Renault Twingo E-Tech met volledig opgeladen accu, ligt tussen de 90 en 205 kilometer. Bij lage temperaturen, is bij een continue hoge snelheid de actieradius naar verwachting zo’n 90 kilometer. Bij een gematigde of zomerse temperatuur en rijden in het stadsverkeer is de actieradius veel groter: rond de 205 km.

Het maximale vermogen van de Renault Twingo E-Tech is 60 kW (82 pk). Het maximale koppel is 160 Nm. Hiermee is de E-Tech in staat tot een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 12,6 seconden en een topsnelheid van 135 kilometer per uur.

Het energieverbruik van de Renault Twingo E-Tech

De Renault Twingo E-Tech stoot tijdens het rijden geen CO2 uit. Het daadwerkelijke energieverbruik van de Renault Twingo E-Tech hangt af van omstandigheden zoals het weer, het terrein en het rijgedrag.

Bij lage temperaturen en rijden op de snelweg, is het energieverbruik het hoogst: ongeveer 237 Wh/km. Bij gematigd weer en rijden in het stadsverkeer, is het energieverbruik minder dan de helft daarvan: rond de 104 Wh/km.

Wat zijn de laadspecificaties van de Renault Twingo E-Tech?

De Renault Twingo E-Tech heeft een Type 2 laadaansluiting die zich aan de rechterzijde achter bevindt. Het laadvermogen is 22 kW AC, maar om dit te bereiken heb je een 3-fase aansluiting met 32A per fase nodig. Bij openbare laadpalen komt je dit regelmatig tegen, maar bij thuislaadpalen komt dit amper voor. In de praktijk is het laadvermogen dan ook meestal 11 kW. De laadtijd is bij 22 kW AC zo’n 1 uur en 15 minuten en bij 11 kW AC ongeveer het dubbele. Reken bij opladen aan een gewoon stopcontact op een uur of elf.

Wat zijn de specificaties van de Renault Twingo E-Tech bij snelladen?

Snelladen is met de Renault Twingo E-Tech niet mogelijk.

Wat is de beste laadpaal om een Renault Twingo E-Tech thuis op te laden?

Het aanbod aan laadpalen is groot. Wat is nu de beste laadpaal om de Renault Twingo E-Techno thuis op te laden? In de eerste plaats moet een laadpaal natuurlijk passen bij de technische specificaties van de auto, zoals het laadvermogen. Maar persoonlijke voorkeur speelt ook een rol. Geef je bijvoorbeeld de voorkeur aan bevestiging aan de muur of op een paal? Wil je gebruik kunnen maken van Dynamic Load Balancing? De volgende drie laadpalen bieden veel opties en sluiten goed aan bij de eisen van de Renault Twingo E-Techno:

Wallbox Pulsar Plus

wallbox charge

De Wallbox Pulsar Plus is een prima optie als laadpaal voor de Renault Twingo E-Tech. De Wallbox Pulsar is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en beschikt standaard over Wifi en Bluetooth. Het apparaat biedt de mogelijkheid gebruik te maken van Dynamic Load Balancing.

Elvi laadstation

EVbox elvi

Het onderscheidende van het Elvi laadstation is modulaire opbouw. Door de click-on functie kun je onderdelen makkelijk vervangen. Het Elvi laadstation is een handige laadpaal voor de Renault Twingo E-Tech, en voor vrijwel elke elektrische auto, door het gemak van het instellen op ieder gewenst laadvermogen. De Elvi is standaard voorzien van Wifi en Bluetooth, een RFID-reader en UMTS-connectie.

De PerfectFit EV

Perfectfit laadpaal

Deze laadpaal is in principe geschikt voor het opladen van alle elektrische auto’s voorzien van een type 2 stekker. De PerfectFit is een prima optie als laadpaal voor de Renault Twingo E-Tech en is vrij compleet qua uitrusting. Load Balancing en RFID is beide mogelijk. Het laadvermogen is instelbaar en geschikt voor 1- en 3-fasen.