Wat is de beste laadpaal voor de Peugeot e-208?

peugeot - e 208 image

De Peugeot e-208 is een compacte en sportieve vijfdeurs hatchback. Het is het eerste volledig elektrische serievoertuig van Peugeot. De e-208 is de elektrische versie van de populaire 208 hatchback. De Peugeot e-208 heeft een behoorlijke actieradius, laadt snel op en is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

De Allure uitvoering bijvoorbeeld, is een luxe uitvoering met standaard 16-inch lichtmetalen wielen, Peugeot Connect Navigatiesysteem en een digitaal instrumentenpaneel in 3D. De GT uitvoering heeft 17-inch lichtmetalen wielen, Alcantara bekleding en Pack Drive Assist.

De Peugeot e-208 is aan de buitenkant direct te onderscheiden van de niet-elektrische 208, door de in carrosseriekleur gespoten grille, glanzend zwarte wielkastranden, een ‘e-208’ badge aan de achterzijde en een ‘e’ op de achterspatborden.

De rijprestaties van de Peugeot e-208

De Peugeot e-208 heeft een maximaal vermogen van 100 kW (136 pk) en het maximale koppel is 260 Nm. De auto heeft voorwielaandrijving. Een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 8.1 seconde is daarmee haalbaar. De topsnelheid van de Peugeot e-208 is 150 km/u.

Daadwerkelijk energieverbruik hangt af van omstandigheden

De Peugeot e-208 verbruikt ongeveer 42 kWh, dat wil zeggen zo’n 15,9 kWh/100km. Dat is vergelijkbaar met een brandstofverbruik van 1.8 l/100 km bij een vergelijkbare klasse benzineauto.

Het daadwerkelijke energieverbruik hangt af van verschillende omstandigheden. De weersomstandigheden zoals warmte of kou, het terrein en ook het rijgedrag speelt een rol.

Rij je in de Peugeot e-208 bijvoorbeeld in de winter bij lage temperaturen en een continue hoge snelheid, dan is het energieverbruik ongeveer 22,6 kWh/100 km. Bij warm of gematigd weer en continu rijden op lage snelheid, bijvoorbeeld in het stadsverkeer, is het energieverbruik rond de 10,5 kWh/100 km. De Peugeot e-208 stoot bij het rijden geen CO2 uit.

Wat zijn de laadspecificaties van de Peugeot e-208?

De Peugeot e-208 heeft een Type 2 laadaansluiting die zich aan de linkerzijde aan de achterkant van de auto bevindt. Het laadvermogen is 11 kW AC en de laadtijd is zo’n 5 uur. Omgerekend in kilometers is dat een laadsnelheid van 59 km/h.

Wat zijn de specificaties van de Peugeot e-208 bij snelladen?

Ook de CCS snellaadaansluiting zit aan de linkerzijde achter. Het maximale snellaadvermogen van de e-208 is 101 kW DC. Bij snelladen duurt het slechts zo’n 26 minuten totdat de accu helemaal opgeladen is. In kilometers uitgedrukt is dat 460 kilometer per uur.

Wat is de beste laadpaal om een Peugeot e-208 thuis op te laden?

Wil je een laadpaal voor de Peugeot e-208 voor thuis kiezen, let dan op het laadvermogen. Dat moet matchen met het laadvermogen van de auto. De keuze is overigens groot: er zijn tientallen laadpalen geschikt voor de Peugeot e-208. Laat daarom bij je keuze voor een laadpaal voor de Peugeot e-208 ook je eigen eisen en wensen meetellen: wil je een vaste kabel of liever een losse, is Load Balancing voor jou belangrijk, kies je voor simlockvrij of een vast abonnement et cetera.

Drie laadpaal tips voor de Peugeot e-208 

De keuze aan laadpalen is groot. We helpen je op weg met drie laadpaal tips voor de Peugeot e-208:

Alfen Eve Single Pro-line 

De als laadpaal voor de Peugeot e-208 prima geschikte Eve Single Pro-line van Alfen zit in een compacte, moderne behuizing. Het is mogelijk om het apparaat zowel aan de muur als op een paal te monteren. De simlockvrije laadpaal bevat een geïntegreerde RFID-lezer, die gebruikersidentificatie ondersteunt.

Zappi

De Zappi heeft als groot voordeel dat onderdelen vervangen erg makkelijk gaat. Dat gaat met een gebruiksvriendelijke click-on functie. Met het Zappi laadstation kun je kiezen uit vrijwel elk gewenst laadvermogen. De Zappi is een prima keuze als laadpaal voor de Peugeot e-208 en voor nog veel meer elektrische auto’s: het is dan ook één van de meest verkochte laadpalen ter wereld.

Wallbox Pulsar Plus

De Wallbox Pulsar Plus 22 kW bevat standaard wifi, Bluetooth en nog meer slimme functies. Het laadvermogen van het apparaat stel je eenvoudig in, zodat het overeenkomt met de capaciteit van de boordlader van de accu in je auto. Verder heb je met de Wallbox Pulsar Plus als laadpaal voor de Peugeot e-208 een apparaat dat makkelijk is uit te breiden, bijvoorbeeld met Dynamic Load Balancing.