Wat is de beste laadpaal voor de Audi e-tron 55 quattro?

audi e-tron quattro

De Audi e-tron 55 quattro kwam in 2018 voor het eerst op de markt en was de eerste volledig elektrische Audi. Qua formaat zit de e-tron tussen de Audi Q5 en Q7 in. De auto zit een wat hogere prijsklasse, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Mercedes EQC en de Jaguar I-Pace.

Audi staat bekend om Duitse degelijkheid en dat is wat betreft de Audi e-tron 55 quattro niet anders. We lichten de rijprestaties en de laadspecificaties toe en geven drie tips als antwoord op de vraag: wat is de beste laadpaal voor van de Audi e-tron 55 quattro voor thuis? 

De actieradius, het vermogen en de accucapaciteit van de Audi e-tron 55 quattro

Heb je de Audi e-tron 55 quattro volledig opgeladen, dan is de actieradius tussen de 265 en 520 kilometer. De daadwerkelijke actieradius hangt af van de omstandigheden; winter of zomer, snelweg of stad en ook je eigen rijstijl is van invloed.

Het vermogen van de Audi e-tron 55 quattro is 300 kW, oftewel 408 pk. Daarmee is een topsnelheid mogelijk van rond de 200 kilometer per uur. Je kunt met de Audi e-tron 55 quattro van nul naar honderd kilometer per uur accelereren in 5,7 seconden.

Hoe zit het met de accucapaciteit van deze Duitse elektrische auto? Het gaat om een Lithium-ion batterij met een capaciteit van 95.0 kWh. Het opladen van de accu gaat via een Type 2-aansluiting. Het standaard laadvermogen van de boordlader is 11 kW. Hiermee duurt het ongeveer 9 uur en 15 minuten voordat een compleet lege accu weer helemaal is opgeladen.

Het energieverbruik van de Audi e-tron 55 quattro

Het energieverbruik van de Audi e-tron 55 quattro ligt tussen de 166 Wh/km en de 326 Wh/km. In het stadsverkeer in zomerse omstandigheden is het verbruik het laagst: rond de 166 Wh/km. Op de snelweg rijden in de winter scoort het hoogst: 326 Wh/km. De berekening van het energieverbruik op de snelweg gaat uit van een continue snelheid van 110 kilometer per uur. Rijd je op een andere snelheid, dan kan het energieverbruik afwijken.

Wat zijn de laadspecificaties van een Audi e-tron 55 quattro?

De laadpoort zit bij de Audi e-tron 55 quattro aan de linkerzijde voor. Het normale laadvermogen is 11 kW AC. De laadsnelheid van de Audi e-tron 55 quattro in kilometers uitgedrukt is 39 kilometer per uur. Het volledig opladen van de Audi e-tron 55 quattro kost 9 uur en 15 minuten.

Wat zijn de snellaad specificaties van de Audi e-tron 55 quattro?

De snelllaadpoort zit bij de Audi e-tron 55 quattro – net als de gewone laadpoort – aan de linkerzijde voor. Het maximale snellaadvermogen is 155 kW DC. Snelladen duurt bij de Audi e-tron 55 quattro slechts zo’n 26 minuten. De snellaadsnelheid van de Audi e-tron 55 quattro in kilometers uitgedrukt is maar liefst 590 kilometer per uur.

Welke laadpaal voor een Audi e-tron 55 quattro thuis?

De boordlader van de Audi e-tron 55 quattro is 3-fasig. Kies dus voor een 3-fase laadpaal. Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom (400V) in plaats van de 230V die een 1-fase laadpaal levert. De volgende 3-fase laadpalen zijn geschikt voor de Audi e-tron 55 quattro 55 quattro: de Wallbox Pulsar Plus, de EV Box Elvi en de Alfren Eve Single Pro-Line. We lichten ze hieronder toe.

Wallbox Pulsar Plus 22 kW

wallbox charge

De Wallbox Pulsar Plus 22 kW is een veelzijdig apparaat met wifi, Bluetooth en nog veel meer slimme functies. De Pulsar Plus van Wallbox is weerbestendig en je loopt geen risico op overbelasting en oververhitting. Dit laadpunt is tot 10 keer sneller dan een normaal stopcontact. De Pulsar Plus kan je zowel tegen een muur of op een paal laten bevestigen. Via de LED-halo krijg je informatie over het verloop van het opladen.

EV Box Elvi 11 kW laadstation

EVBox-Elvi-min

De EV Box Elvi 11kW is slim ontworpen; onderdelen vervang je met de click-on functie. Het laadstation is makkelijk instelbaar op vrijwel ieder gewenst laadvermogen. De EV Box Elvi is een compact apparaat en kun je zowel op een paal als aan de muur laten monteren. De gebruikersinterface heeft een kleurenscherm en de geïntegreerde RFID-lezer ondersteunt gebruikersidentificatie.

Alfen Eve Single Pro-Line

alfen laadpaal 1

Nog een uitstekende laadpaal voor de Audi e-tron 55 is de Alfen Eve Single Pro-Line. Dit apparaat heeft een compacte, moderne behuizing. Het laadvermogen loopt van 3,7 kW tot en met 22 kW. Montage aan de wand of op een paal is allebei mogelijk. Dynamische load balancing is mogelijk in samenwerking met een slimme meter. De Alfen Eve Single Pro-Line is simlockvrij, dus je hebt vrije keuze uit aanbieders van laaddiensten. Ook heeft het apparaat een MID-gecertificeerde energiemeter, voor de veilige verrekening van transactiekosten.