Laadpalen installeren in Amsterdam

Laadpalen flow - NC

LaderThuis

Binnen 10 dagen geïnstalleerd

Preventief onderhoud

Demontage en herinstallatie

11 laadpaal merken

Laadpaaldirect

Premium reseller van NewMotion

Ook refurbished laadpalen

7 laadpaal merken

Installatie v.a. €599,-

laadkompas logo

Laadkompas

Verkoopt ook zonnepanelen

5 laadpaal merken

Geldt een laagsteprijsgarantie

Installatie v.a. €295,-

laaddirect logo

Laaddirect

Binnen 2 weken geïnstalleerd

Snelle levering

4 laadpaal merken

Installatie v.a. €497,-

ev me logo

EV ME

Binnen 1 week geïnstalleerd

Betaal achteraf of gespreid

7 laadpaal merken

EEZEV logo

EEZEV

Binnen een week geinstalleerd

2 jaar garantie op de montage

Persoonlijk advies voor jouw situatie

engie logo

Engie

Snelle levering

Voor zakelijk en privé

Professioneel advies op maat

5 laadpaal merken

Amsterdam is één van de grootste suppliers van laadpalen en heeft ongeveer 5.000 publieke laadpalen. Dit is bijna evenveel als heel Vlaanderen die over 5.800 publieke laadpalen beschikt. Onder deze 5.000 laadpalen worden alle privépalen niet meegerekend. Dat er zoveel laadpalen in Amsterdam zijn komt mede doordat de overheid vanaf 2029 de verkoop van traditionele verbrandingsmotoren wil stopzetten en in 2026 zullen alle bedrijfsauto’s elektrisch worden. Ook is de stad al in 2009 begonnen met het plaatsen van laadpalen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Een laadpaal in Amsterdam vinden zal dus niet een moeilijke opgave zijn. Als je de mogelijkheid hebt, kan het erg voordelig zijn om je eigen laadpaal te laten plaatsen. Wanneer je gebruik maakt van een openbaar laadpunt betaal je niet alleen voor de kosten van het opladen maar ook de parkeerkosten van het betreffende gebied. 

Wat kost het plaatsen van een laadpaal in Amsterdam?

De kosten van het plaatsen van een laadpaal zijn afhankelijk van het type laadpaal en locatie waar je de laadpaal wilt plaatsen en deze kunnen erg afwijken. De kosten van het installeren op eigen terrein zullen bijvoorbeeld lager uitvallen dan als er een deel van de straat opengebroken moet worden.  

Kosten voor de laadpaal

Een laadpaal zelf exclusief installatie kost tussen de € 530,- en € 1340,-. De hoogte van de prijs wordt bepaald door het gekozen vermogen, de aansluiting en eventuele extra opties. 

Kosten voor de installatie

De kosten van een laadpaal inclusief installatie liggen tussen de €390 en €1.850. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van een aantal voorwaarden zoals de beschikking over een meterkast die geschikt is voor een laadstation en de totale afstand van het graafwerk voor de kabels.

Regels voor het plaatsen van een laadpaal in Amsterdam

Wanneer je een elektrische auto hebt gekocht en beschikt over ruimte op eigen terrein om een laadpaal te plaatsen, zijn er geen regels waaraan je je moet houden. Beschik je niet over deze ruimte en zijn er geen oplaadmogelijkheden in de directe omgeving, dan kun je een aanvraag doen bij de gemeente voor een openbaar laadpunt. Als je een openbare laadpaal aanvraagt zijn er een aantal eisen waaraan je moet voldoen: 

  • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt 
  • In de directe wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar 
  • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een kilometerrange van minimaal 45 kilometer 
  • Je woont of werkt in Amsterdam 
  • Je bent afhankelijk van een openbaar laadpunt 

Als je aan deze eisen voldoet zal een ambtenaar je aanvraag bekijken. De gemeente bepaalt dan waar de laadpaal geplaatst zal worden. Ze houden hierbij rekening met de vindbaarheid en parkeerdruk. Elke bewoner mag hier dan parkeren en laden.